O meni

Milena Zindović je arhitektkinja iz Beograda, čija interesovanja uključuju arhitektonsko i urbanističko projektovanje, dizajn enterijera i urbanističko planiranje, kao i istraživanja vezana za urbani razvoj i rodnu ravnopravnost. Kao preduzetnica kljentima nudi usluge projektovanja, projektnog menadžmenta i konsultantskih usluga.

Milena je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2007. godine. Od 2008. do 2009. Milena je pohađala M.Arch II program na Cornell Univerzitetu u Njujorku, gde se fokusirala na oblast medija u arhitekturi. Istraživala je arhitektonske i urbanističke teme kroz različite medije, uključujući 3D modelovanje, rendere i animaciju, Google Earth, parametrični dizajn, kolaž, video montažu, prostorne instalacije i drugo. Bila je angažovana i kao asistent u nastavi i učestvovala u realizaciji nekoliko projekata u saradnji sa profesorima.

Profesionalnu karijeru započela je u Beogradu, gde je stekla iskustva u arhitekonskom projektovanju na objektima različitih veličina i kompleksnosti.  2010. godine Milena se seli u Ljubljanu gde postaje deo time arhitektonskog biroa Sadar+Vuga. Učestvovala je u razvoju projektne dokumentacije, nadzoru i koordinaciji tokom završnih faza izvođenja radova na Sportskom centru Stožice u Ljubljani. Kao deo Sadar+Vuga tima učestvovala je i rukovodila projektima za veći broj otvorenih i pozivnih međunarodnih konkursa. Za projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Beogradu, sa timom je dobila priznanje žirija.

Od 2012. do 2015. godine Milena je bila angažovana na mestu projektne menadžerke u beogradskoj kompaniji Arhi.pro, gde je radila na projektima za velike komplekse u Srbiji, Crnoj Gori i Angoli. Koordinirala je i pratila projekte za kompleks Porto Montenegro u Tivtu, kao i poslovni objekat Navigator na Novom Beogradu.

Od 2015 to 2017. godine Milena je bila na funkciji direktorke javnog urbanističkog preduzeća „Plan“ iz Šapca, gde je rukovodila timom od 30 zaposlenih, razvijajući urbanističku plansku i projektnu dokumentaciju za Grad Šabac i opštine Vladimirci, Bogatić, Mali Zvornik i Krupanj. Rukovodila je izradom plana detaljne regulacije „Savapark“ u Šapcu, kome je dodeljena prva nagrada na 26. međunarodnom Salonu Urbanizma  2017. godine.

Milena je članica Inženjerske komore Srbije, kao odgovorni projektant i odgovorni urbanista.

Leave a Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *