Momački stan u Zemunu

Momački stan u Zemunu jedan je od primera projekata koji su do mene stigli nakon što je Investitor shvatio da ne može sam da se izbori sa majstorima i izvođenjem radova, a rezultat je udoban i funkcionalan prostor i zadovoljan klijent. Srećom, radovi nisu daleko odmakli pre početka projekta, tako da je bilo moguće maksimalno iskoristiti svaki kvadratni cm prostora.

Kuhinja i dnevna soba su smešteni u jedan prostor, tako da je stan mogao da dobije zasebnu spavaću sobu. Kuhinja je izuzetno malih dimenzija, ali dovoljna za svakodnevne potrebe Investitora. Kombinacija otvorenih i zatvorenih gornjih elemenata omogućila je da se mikro-talasna, koja je zahtevana od strane Investitora, podigne sa radne površine i oslobodi prostor.

Umesto trpezarijskog stola formiran je šank između dnevne sobe i kuhinje, u visini kuhinjskih elemenata. Ovo rešenje omogućava da ova površina ima dvojaku ulogu – kao šank za obedovanje, sa 2 barske stolice sa strane dnevne sobe, i kao dodatna radna površina za izuzetno malu kuhinju. Linija šanka nastavlja se kao polica za televizor i knjige, maksimizujući prostor u dnevnoj sobi. Kuhinja je dizajnirana u kombinaciji tamno-braon drveta i bele boje.

Malo kupatilo dobro je iskorišćeno za smeštanje tuš kabine, lavaboa, toaleta i veš mašine. I ovde je provučena kombinacije boje drveta i bele, sa tuš kabinom i zidom na kome se nalazi lavabo obloženim pločicama koje imitiraju drvo.

U predsoblje su se dobro uklopili čiviluk i polica za cipele, kao i polica za ukrase, telefon i sl. Ovde je kombinacija crno-bela, koja se dobro povezuje sa dizajnom kuhinje i odabranim barskim stolicama.

Projekat je realizovan 2018. godine.

Leave a Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *